Notariaat

De notariële afdeling van JMS Group biedt uitgebreide ondersteuning bij het opstellen en aanpassen van bedrijfsstatuten. Ze helpen ondernemers bij het kiezen van de meest geschikte juridische vorm, stellen solide en uitgebreide statuten op en zorgen voor naleving van de geldende wetten. In samenwerking met de afdeling ondernemingsrecht zorgen ze ervoor dat de statuten de laatste regelgeving weerspiegelen en de risico’s minimaliseren. Bovendien adviseren ze, wanneer een bedrijf evolueert, over de noodzakelijke aanpassingen, of het nu gaat om het wijzigen van de kapitaalverdeling, veranderingen in bestuur, het toevoegen van clausules of het aanpassen van de statuten aan nieuwe richtingen. Hun gezamenlijke expertise zorgt ervoor dat bedrijven een solide basis hebben voor hun toekomst, met respect voor zowel de wetten als hun zakelijke doelstellingen.

Hoofdpunt!

Wilt u de rechtsvorm van uw bedrijf veranderen van SPRL naar SRL vóór 31 december 2023 en in overeenstemming zijn met de wet?

Bedrijfsoprichting

A la une !

Wilt u een bedrijf oprichten? JMS Group begeleidt u door het hele proces en zorgt voor een snelle en wettelijk conforme oprichting.

De oprichting van een bedrijf is een essentiële stap in het verwezenlijken van de commerciële ambities van een ondernemer. Bij JMS Group staat de notariële afdeling klaar om ondernemers door deze cruciale fase te begeleiden, door hen de expertise te bieden die nodig is om de meest geschikte juridische vorm voor hun behoeften te kiezen en om solide en uitgebreide statuten op te stellen.

Wanneer een ondernemer de oprichting van een bedrijf overweegt, is de keuze van de juiste juridische vorm van groot belang. De notariële afdeling van JMS Group is vertrouwd met een scala aan bedrijfsvormen, waaronder Besloten Vennootschappen (BV’s), eenmanszaken en naamloze vennootschappen, onder andere. De experts van de notariële afdeling van JMS Group houden rekening met commerciële doelstellingen, de verdeling van verantwoordelijkheden en aandelen, evenals fiscale implicaties om te begeleiden naar de meest relevante juridische vorm.
De experts van de notariële afdeling van JMS Group begeleiden ondernemers ook bij het zorgvuldig opstellen van de statuten van het bedrijf. Deze fundamentele documenten stellen de regels en voorschriften vast die het functioneren van het bedrijf beheersen. Ze zorgen ervoor dat cruciale elementen zoals het maatschappelijk doel, de verdeling van het kapitaal, de rechten en verplichtingen van aandeelhouders, de governance-regels en de procedures voor overdracht van aandelen duidelijk en nauwkeurig worden uiteengezet.
Dankzij een nauwe samenwerking met de afdeling ondernemingsrecht zorgen de experts van de notariële afdeling van JMS Group ervoor dat de statuten voldoen aan de laatste wetten en voorschriften. Elk detail wordt zorgvuldig in overweging genomen, waardoor potentiële risico’s worden geminimaliseerd en een solide basis wordt gelegd voor toekomstige groei van het bedrijf.
Door te kiezen voor samenwerking met JMS Group, profiteren bedrijven van de gecombineerde expertise van de notariële afdeling en de afdeling ondernemingsrecht. Deze afdelingen besteden nauwgezette aandacht aan alle juridische aspecten, wat bijdraagt aan het opbouwen van een solide toekomst voor bedrijven.

Wijzigingen van de statuten van een vennootschap

A la une !

Wilt u de rechtsvorm van uw bedrijf veranderen van SPRL naar SRL vóór 31 december 2023 en in overeenstemming zijn met de wet?

Evolutie maakt integraal deel uit van het leven van een bedrijf, en soms vereist dit aanpassingen in de statuten van de onderneming. Bij JMS Group staat de notariële afdeling klaar om bedrijven te begeleiden bij deze veranderingen, ervoor zorgend dat alles in overeenstemming met de wet en in lijn met de zakelijke doelstellingen wordt uitgevoerd.
Statutaire wijzigingen kunnen een breed scala aan aanpassingen omvatten, variërend van herziening van de aandelenverdeling tot wijziging van governance-regels of toevoeging van nieuwe belangrijke clausules. Wat de aard van de beoogde verandering ook is, de experts van de notariële afdeling van JMS Group staan klaar om te adviseren over de beste praktijken en om te helpen bij het navigeren door het proces met vertrouwen.
Onder de statutaire wijzigingen die de tussenkomst van een notaris in België vereisen, valt de wijziging van de kapitaalverdeling. Als een bedrijf van plan is om de verdeling van aandelen of aandelen te wijzigen, is het essentieel om de statuten bij te werken om deze aanpassingen weer te geven. Dit kan het verhogen of verlagen van het maatschappelijk kapitaal omvatten.
Governance-wijzigingen zijn ook een gebied dat statutaire wijzigingen kan vereisen. Als een bedrijf zijn governance-structuur wil herzien, zoals de benoeming of intrekking van bestuurders of leidinggevenden, moeten deze aanpassingen worden vastgelegd in de statuten.
Het toevoegen van nieuwe clausules aan de statuten is een andere belangrijke aspect van de veranderingen. Het introduceren van specifieke bepalingen voor algemene vergaderingen of cruciale beslissingen vereist nauwkeurige redactie om hun effectiviteit en geldigheid te waarborgen.
Wanneer een bedrijf zijn activiteiten uitbreidt of zijn maatschappelijk doel wijzigt, moeten de statuten dienovereenkomstig worden aangepast. Deze aanpassing zorgt ervoor dat de nieuwe richtingen worden weerspiegeld in de juridische structuur van het bedrijf.
In samenwerking met de afdeling ondernemingsrecht zorgen de notarissen van JMS Group ervoor dat de veranderingen voldoen aan de geldende wettelijke eisen in België. Ze zorgen ervoor dat de aanpassingen zorgvuldig worden opgesteld en geregistreerd, wat toekomstige risico’s vermindert en ervoor zorgt dat de nieuwe statuten de intenties van het bedrijf nauwkeurig weergeven.
De deskundige notarissen begrijpen het belang van het balanceren van de benodigde flexibiliteit om zich aan te passen aan marktontwikkelingen met de vereiste stabiliteit om de continuïteit van het bedrijf te waarborgen. Daarom zijn ze toegewijd aan het verstrekken van deskundig advies en praktische oplossingen om de noodzakelijke veranderingen door te voeren met behoud van de integriteit van de bedrijfsstructuur.